Jdi na obsah Jdi na menu

Aktualizace 3.1 - Klanové turnaje

10. 9. 2016

Aktualizace 3.1 - Klanové turnaje

2016-09-07 12:00:00 / Hlavní novinky

ŽERTY STRANOU, JE ČAS NA TURNAJE!

I když byla první verze klanů vydána s poměrně omezenými možnostmi, stále jsme hráče povzbuzovali, aby zakládali týmy, rozvíjeli společně se svými kamarády taktiku a vylepšovali vozidla X. úrovně. A pro toto doporučení jsme měli dobrý důvod: ve verzi 3.1 bude zaveden výkonný nástroj pro organizaci turnajů s mnoha nastaveními. Posouvání posuvníků a nastavování parametrů však bude práce pro vývojáře. Vaším úkolem je dát dohromady silný tým a pořádně svým protivníkům zatopit!

Co je to turnaj?

Turnaje jsou klanové soutěže s výherním fondem, které organizují vývojáři prostřednictvím systému pro řízení turnajů. Během turnajů budou využívány metody losování, předběžné zápasy, procedury play-off, atd., vhodné pro sportovní utkání.

Účast v turnajích bude umožněna pouze klanovým hráčům, a hráči se budou moci stát členy týmu pouze svého klanu. Počet týmů z jednoho klanu je však neomezený, a maximální počet týmů, které se účastní jednoho turnaje, je 1024.

Každý turnaj je rozdělen do následujících fází:

  1. Vyhlášení.
  2. Registrace týmů.
  3. Losování: příprava turnajových pavouků a rozvrhu bitev.
  4. Průběh kol zápasů a fází (jejich počet závisí na pravidlech použitých pro konkrétní turnaj).
  5. Příprava turnajových pavouků a rozvrhu bitev na základě výsledků fáze.
  6. Konec turnaje a rozdělení cen.

 

Neznamená to, že první turnaj začne ihned po vydání verze 3.1, ale slibujeme, že nebudete čekat dlouho! Stále ještě máte nějaký ten čas na přípravu k soutěži!

Jak se mohu zúčastnit?

Po vydání aktualizace 3.1 se v hlavní nabídce objeví tlačítko Turnaje, které vás může dovést rovnou ke slávě a působivým cenám. Turnajová nabídka bude ihned po aktualizaci asi prázdná, ale jakmile začne první turnaj, věci hned budou mnohem zajímavější:


V nabídce najdete informace o výherním fondu turnaje a pravidlech. Také budete moci přímo zde klepnout na tlačítko Zúčastnit se a začít sestavovat svůj vlastní tým. Vezměte prosím na vědomí, že herní klient bude obsahovat krátkou verzi pravidel turnaje. Chcete-li se podívat na celý text, klepněte na logo World of Tanks Blitz ve spodní části obrazovky, které vás navede na portál hry.

Každý klanový hráč může založit tým. Takový hráč se stane kapitánem týmu a získá oprávnění k posílání pozvánek spoluhráčům z klanu, a k výběru členů týmu ze seznamu kandidátů. Chcete-li poslat pozvánku, klepněte na tlačítko v levém rohu ve spodní části obrazovky.


Je váš tým připraven? Klepněte na tlačítko Zaregistrovat!

Chcete-li svůj tým zaregistrovat, nastavte ho v souladu s požadavky turnaje. Standardní sestavu týmu tvoří 7 běžných hráčů (vyžadované minimum) a 3 záložní hráči (volitelné). Kapitán se před každou bitvou rozhodne, kdo bude běžný hráč, a kdo bude v záloze.

Důležité! Po registraci není změna názvu či sestavy týmu povolena. Jako poslední možnost můžete zrušit registraci, změnit složení týmu a pokusit se znovu zaregistrovat. Pokud však systém do té doby zaznamená maximální počet týmů, registrace bude uzavřena. Když nějaký tým před oficiálním uzavřením svou registraci zruší, bude mít jiný tým příležitost k zaujetí jeho místa.


Na záložce Zápasy uvidíte rozvrh nadcházejících bitev stávajícího kola, a mezi koly – výsledky předchozích kol.

Pět minut před začátkem zápasu dostanou všichni členové týmu osobní pozvánky. Pro vstup do bitvy by měl každý člen týmu pozvánku přijmout. Pokud nemůžete svou pozvánku najít, otevřete nabídku Novinky a přejděte na záložku Turnaje. Tam uvidíte svou pozvánku — pokračujte dál a klepněte na tlačítko Přijmout!

Zapamatujte si čas zahájení nejbližší bitvy (můžete si dokonce nastavit budík) a vstupte do hry s předstihem.


Nabídka turnajové místnosti je téměř totožná s nabídkou výcvikových místností, které již znáte. Vyberte si vozidlo povolené pravidly, vraťte se zpět do místnosti a klepněte na tlačítko Připraven.

Přestávky mezi bitvami mohou být krátké, takže nezapomeňte jako první věc klepnout na tlačítko Připraven! co nejdříve.

Bitvy začnou automaticky podle rozvrhu. Aby bitva začala, měly by být splněny následující podmínky:

  • Počet hráčů vybraných kapitánem do bitvy je v souladu s omezením stanoveným pravidly.
  • Vybraná vozidla jsou v souladu s pravidly.
  • Všichni hráči týmu klepnuli na tlačítko Připraven.

Pokud není nějaká podmínka splněna, utrpí tým technickou porážku. Pokud nesou v souladu s požadavky pravidel oba týmy, pak oba utrpí technickou porážku. Buďte prosím pozorní!


 

Stejně jako to byla s klany a výcvikovými místnostmi, tak i první verze turnajů představuje pouhý začátek. S každou aktualizací budou rozhraní, systém a obsah turnajů více a více efektivnější, komfortnější a rozmanitější. Spojte se do klanů, založte týmy a tvrdě trénujte — čekají na vás vítězství a odměny!

Proč jsou turnaje a jiné hlavní prvky zaváděny postupně? Dmitry Poliyakov, project manager, vrhl na toto téma trochu světla v Deníku vývojářů na příkladu klanů.


Mobilizujte!